Yağışlı

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAİM KIRCI'NIN 7-14 OCAK BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI İLE İLGİLİ MESAJI

7-14 Ocak tarihleri dünya genelinde "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır.

Beyaz baston 20. yüzyılın başlarında 1921 yılında Londra'da bir trafik kazası sonucunda görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının görme engelliler için farkındalık yaratmak ve dış dünyanın kendisini farketmesi için bastonunu beyaza boyaması ile oluşmuş ve insanlar tarafından dikkat çekerek amacında başarılı olmuştur.

Alpullu Belediye Başkanı Saim KIRCI, engellilere hassas davranılması hususunda vatandaşa seslenerek şu sözleri söyledi;

"Bugün herhangi bir sağlık problemi yaşamayanların, yarın çeşitli nedenlerle engelli olabilme ihtimallerini düşünerek, engelli vatandaşlarımıza karşı ciddi bir sorumluluk ve hizmet anlayışına sahibiz. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı, engellilere karşı daha duyarlı ve hassas olmaya davet ediyorum."

"Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" nı kutlar, engelsiz yarınlar dilerim...